Top 10 Elektrische Crossover SUV's. Wat zijn de concurrenten van de Tesla Model Y?

| Geschreven door Bas
elektrische-lease-auto

Elektrische auto's zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen, en vooral de populariteit van elektrische SUV's is enorm gegroeid. Met het einde van 2024 in zicht, is het tijd om eens te kijken naar de top 10 elektrische SUV's van dit jaar. Deze modellen hebben de harten van veel Nederlandse consumenten weten te veroveren, en dat is terug te zien in de verkoopcijfers. Hieronder bespreken we de tien populairste elektrische SUV's van 2024 tot en met september.

Eindsprint SEPP subisidie

Vanaf 1 januari 2025 is het afgelopen met de SEPP subidie op elektrische nieuwe auto's en occasions. Op een nieuwe auto ontvang je op een nieuwe elektrische auto, mits die voldoet aan alle voorwaarden, in 2024 een subsidie van € 2.950. Dat zorgt ervoor dat er nog veel elektrische auto's worden verkocht in het laatste kwartaal van 2024.

1. Tesla Model Y - 12.557 Exemplaren

De Tesla Model Y blijft de absolute favoriet onder de elektrische SUV's. Het model combineert uitstekende actieradius, krachtige prestaties en de bekende Tesla-technologie, waaronder Autopilot. Met 12.557 verkochte exemplaren laat de Model Y opnieuw zien waarom Tesla een pionier blijft op het gebied van elektrische mobiliteit.

2. Kia Niro - 9.208 Exemplaren

De Kia Niro is dit jaar gestegen naar de tweede plaats. Met 9.208 verkochte exemplaren is het duidelijk dat de Niro een uitstekende keuze is voor veel Nederlanders die op zoek zijn naar een compacte, betrouwbare elektrische SUV. De combinatie van een aantrekkelijke prijs, praktische rijervaring en een goede actieradius maakt de Niro een populaire optie.

3. Volvo EX30 - 8.103 Exemplaren

De Volvo EX30 is een nieuwkomer in de lijst, en met 8.103 verkochte exemplaren staat deze compacte SUV meteen stevig op de derde plaats. Volvo heeft met de EX30 een auto geleverd die duurzaamheid combineert met het iconische Scandinavische design. De EX30 biedt uitstekende veiligheid en comfort, precies waar Volvo bekend om staat.

4. Volvo XC40 - 6.143 Exemplaren

De Volvo XC40 blijft een van de populairste elektrische SUV's op de markt. Met 6.143 verkochte exemplaren biedt de XC40 alles wat je van een premium SUV mag verwachten: comfort, prestaties, en natuurlijk veiligheid. Het model is geliefd bij zowel zakelijke als particuliere rijders.

5. Hyundai Kona - 5.090 Exemplaren

De Hyundai Kona heeft zich dit jaar opnieuw bewezen als een favoriet. Met 5.090 verkochte exemplaren weet deze compacte SUV veel consumenten te overtuigen met zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en goede rijbereik. De Kona is bovendien beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor er voor ieder wat wils is.

6. Kia EV6 - 2.305 Exemplaren

De Kia EV6 is een echte blikvanger op de weg. Met een futuristisch design en uitstekende prestaties is deze elektrische SUV een populaire keuze onder de early adopters. Het model combineert een sportief uiterlijk met praktische aspecten, zoals veel binnenruimte en snelle laadtijden. In 2024 zijn er 2.305 exemplaren verkocht.

7. BMW iX1 - 2.620 Exemplaren

De BMW iX1 is een compacte maar luxueuze SUV die dit jaar veel nieuwe eigenaren heeft mogen verwelkomen. Met 2.620 verkochte exemplaren biedt de iX1 het typische rijplezier dat je van BMW mag verwachten, gecombineerd met elektrische aandrijving. Het model is vooral populair onder liefhebbers van premium auto's die een milieuvriendelijke keuze willen maken.

8. Audi Q4 e-tron - 2.218 Exemplaren

De Audi Q4 e-tron heeft zich gepositioneerd als een sterke concurrent in het premium elektrische SUV-segment. Met 2.218 verkochte exemplaren biedt deze Audi de perfecte combinatie van comfort, technologie en luxe. De Q4 e-tron is een favoriet onder zakelijke rijders die waarde hechten aan kwaliteit en rijcomfort.

9. Jeep Avenger - 1.959 Exemplaren

De Jeep Avenger is een interessante nieuwkomer in de wereld van elektrische SUV's. Met 1.959 verkochte exemplaren staat deze stoere, compacte SUV in de top 10 van 2024. De Avenger combineert het ruige Jeep-DNA met een volledig elektrische aandrijving, waardoor het model opvalt bij mensen die graag een avontuurlijke uitstraling willen.

10. Skoda Enyaq - 2.432 Exemplaren

De Skoda Enyaq is een populaire keuze in het segment van elektrische SUV's. Met 2.432 verkochte exemplaren biedt de Enyaq veel ruimte, comfort en een goede actieradius. Dit model is vooral aantrekkelijk voor gezinnen die op zoek zijn naar een praktische en betrouwbare elektrische auto. Met 1.959 verkochte exemplaren staat deze stoere, compacte SUV in de top 10 van 2024. De Avenger combineert het ruige Jeep-DNA met een volledig elektrische aandrijving, waardoor het model opvalt bij mensen die graag een avontuurlijke uitstraling willen.

Conclusie elektrische SUV's

Het jaar 2024 heeft ons een aantal interessante verschuivingen laten zien in de markt van elektrische SUV's. Tesla blijft de koploper, maar andere merken zoals Kia, Volvo en Hyundai hebben hun positie flink versterkt. Of je nu gaat voor luxe, avontuurlijk design of praktische functionaliteit, er is voor iedereen wel een elektrische SUV te vinden die bij zijn of haar wensen past. De toename in verkoopcijfers laat zien dat steeds meer consumenten de overstap maken naar elektrisch rijden, en deze top 10 bewijst dat er volop keuze is voor wie duurzaam én stijlvol de weg op wil.

Financial lease elektrische SUV

Wil je als ondernemer dit jaar jouw auto vervangen door een elektrische SUV, maar ontbreekt het aan de liquide middelen? Dan zou je financial lease kunnen overwegen. Op die manier vertaal je die flinke investering in aantrekkelijke vaste maandbedragen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om dit af te stemmen op jouw situatie. Je kunt varieren met looptijd, aanbetaling en slottermijn zodat dit past in jouw plaatje.

Bekijk lease aanbod elektrische SUV's

Ook op zoek naar een elektrische Crossover SUV? Op de website van FinancialLeaseZZP kun je hier direct het aanbod elektrische Crossover SUV's bekijken van geselecteerde Nederlandse autodealer. Staat jouw droomauto er niet tussen? Dan kun je ook het financial lease elektrische crossover leaseaanbod bekijken van Europese partners.

Stel je vraag via WhatsApp