Wat is financial lease en operational lease

Wat is financial lease en operational lease?

Wat zijn de belangrijkste verschillen en welke financiering past het beste bij uw situatie? Dit soort vragen houden veel startende ondernemers en ZZP’ers in Nederland bezig wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe auto. Denkt u nog steeds dat een auto leasen duur is en zoekt u daarom naar andere manieren om een auto te kunnen kopen? Dan moeten we u toch voorzichtig terechtwijzen. Want een auto leasen is helemaal niet duur en voor ondernemers gelden diverse fiscale voordelen! Op deze pagina leggen we u in het kort de verschillen tussen financial lease en operational lease uit.

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm waarmee u de aanschaf van een auto kunt financieren. Bij financial lease is het voertuig het onderpand van de financier, maar u bent wel direct economisch eigenaar. De auto is dus direct uw eigendom en u lost de financiering in maandelijkse termijnen af. Na betaling van de laatste maandtermijn bent u ook juridisch eigenaar. Vanaf dat moment heeft u de vrijheid om de restwaarde van de auto te gebruiken als aanbetaling van een nieuwe, tweede financial lease auto. Daarmee dalen de maandtermijnen aanzienlijk! U kunt natuurlijk ook gewoon uw auto afrijden.

Wat is operational lease?

Operational lease is niets anders dan het huren van een auto voor een langere periode. U wordt nooit eigenaar van de auto terwijl u vaak wel hogere maandlasten heeft dan met financial lease! Daarnaast bent u verplicht om zich te houden aan afspraken m.b.t. de kilometrage. Zo niet, dan bent u nog duurder uit! De 'leasemaatschappij' zal in dat geval namelijk het tarief aanpassen na een her calculatie. En laat dat nou net het meest winstgevende onderdeel zijn bij operational lease! In sommige gevallen moet u tot wel honderden euro's extra betalen. Na afloop van de huurperiode moet u de auto weer inleveren. Als u de eindafrekening heeft ontvangen dan wilt u nooit meer leasen met operational lease. Neemt u dat maar van ons aan.

Wij verstrekken alleen ECHTE financial lease!

Bij Financial Lease ZZP bieden we geen operational lease aan of andere dure huurconstructies. Wij zijn van mening dat operational lease veel te duur is. Sluit daarom bij ons financial lease af en u heeft de zekerheid van vaste, lage maandlasten. Na afloop van de leaseperiode is de auto uw bezit. Deze hoeft u dus niet bij ons in te leveren. Ook doen wij niet aan kilometrages.