Zakelijk Leasen zonder Aanbetaling bij Financial Lease ZZP

Kan ik leasen zonder aanbetaling?

Afhankelijk van uw situatie wordt er gekeken of u kunt leasen zonder aanbetaling. Uiteraard kunnen we elke aanvraag zonder aanbetaling in behandeling nemen. Ook voor startende ondernemers zouden we een goedkeuring kunnen krijgen zonder een extra aanbetaling. Wanneer u bij toetsing goed scoort als startende ondernemer, kunt u een goedgekeurde lease offerte ontvangen zonder aanbetaling. 

Maximale lease bedrag

Als ondernemer kunt u maximaal de investeringswaarde van de auto financieren. Dit houdt in dat u als btw plichtige ondernemer niet meer kunt financieren dan de aanschafwaarde excl. btw. De btw verrekend u immers met uw belastingaangifte. Bij een marge auto kunt u vaak wel het volledige factuurbedrag leasen, het factuurbedrag is dan gelijk aan de investeringswaarde. Uitzondering hierop zijn niet btw plichtige ondernemers. Wanneer u (bijvoorbeeld) als ondernemer in de zorg een btw auto kiest, behandelen wij deze als marge auto. U kunt de btw niet verrekenen dus dan is het factuurbedrag altijd de investeringswaarde.

Lees hier meer over btw bij financial lease

Wanneer u kiest voor een marge auto kunt u vaak leasen zonder aanbetaling en is er ook geen btw die u voor aflevering hoeft voor te schieten. Wat is een marge auto? Een marge auto is een auto die al eens in particulier bezit is geweest of in het bezit van een ondernemer die vrijgesteld is van btw. Deze eigenaar heeft de btw afgedragen zonder het terug te vragen van de Belastingdienst. Onderaan de pagina vindt u een selectie van de marge auto’s in onze voorraad.

Voordelen van leasen zonder aanbetaling

  • U beschikt direct over een auto van de zaak.
  • U behoudt uw liquiditeit voor winstgevende doelen.
  • Daardoor heeft u meer financiële speelruimte om te investeren in andere belangrijke zaken.

Voordelen van leasen mét aanbetaling

  • Het bedrag dat u aanbetaalt, wordt in mindering gebracht op uw leasebedrag, daardoor betaalt u lagere maandtermijnen gedurende de looptijd van uw auto.
  • U kunt ook de inruilwaarde van uw huidige auto gebruiken en daarmee de aanbetaling doen.

Heeft u nog andere vragen over financial lease of specifiek over zakelijk leasen zonder aanbetaling? Neem gerust contact met ons op!