Investeringswaarde bij Financial Lease

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de investeringswaarde bij financial lease. Want hoe zit dat precies? De investeringswaarde is altijd de aanschafwaarde van het betreffende voertuig maar dan exclusief de btw. Bij marge voertuigen geldt overigens de factuurwaarde. Wij informeren u op deze pagina uitgebreid over de investeringswaarde bij de leasevorm financial lease.

« Terug naar Financial Lease Wiki

Waarom is de investeringswaarde bij financial lease belangrijk?

Eigenlijk is het zo klaar als een klontje: Des te groter de investering is die u doet voor uw onderneming, des te hoger wordt het bedrag die u fiscaal kan aftrekken. Als u een auto financiert d.m.v. financial lease, dan investeert u in een bedrijfsmiddel. De kosten van die investering mag u van de winst aftrekken. U drukt daarmee de winst en uiteindelijk betaalt u dus ook minder belasting. Financial lease heeft voor u als ondernemer daarom wel degelijk meerwaarde! U moet dan wel de investering die u doet activeren op uw bedrijfsbalans. Pas dan kan u profiteren van investeringsaftrek.

Hoe zit het met de rente?

Leasemaatschappijen vragen een vergoeding aan u in de vorm van rente in ruil voor hun diensten. Ook wij rekenen aan u een bescheiden rentetarief over de investeringswaarde. Naast de investeringsaftrek kunt u echter ook deze rente fiscaal aftrekken.

Hoe zit het met de btw?

Omdat u bij financial lease meteen het economische eigendom verkrijgt over de investering, mag u deze investering direct activeren op uw bedrijfsbalans. U boekt het btw bedrag in die over de investeringswaarde aan u is berekend. Het btw bedrag vindt u terug op de factuur die u van ons heeft ontvangen. U betaalt de btw bij ons vooraf. Maar u kunt deze bij de eerstvolgende aangifte weer verrekenen met de Belastingdienst. Wij bieden geen marge auto's aan maar voor marge auto's kunt u bij ons wél financial lease aanvragen. In dat geval kunt u de factuur in zijn geheel als investeringswaarde inboeken.

Alle voordelen van onze goedkope financial lease:

Als u voor onze financial lease kiest, dan kiest u automatisch voor een zeer aantrekkelijke zakelijke financiering waarmee u profiteert van de volgende voordelen:

 

Nu ook operational lease bij Financial lease ZZP!

Met financial lease worden bepaalde kosten niet opgenomen in de totale leaseprijs. Dat zijn de kosten voor o.a. de autoverzekering, onderhoud en reparaties, wegenbelasting, et cetera. Bij ons kunt u echter al deze kosten ook laten opnemen in de totale leaseprijs. Kies in dat geval voor onze goedkope maar zeer uitgebreide operational lease via Autolease.Direct

« Terug naar Financial Lease Wiki

financial leaseadviseur