Investeringswaarde van een Financial Lease contract

Wat is de investeringswaarde van een auto?

Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij financial lease is de investeringswaarde. Want hoe zit dat precies? De investeringswaarde is de aanschafwaarde van het betreffende voertuig exclusief de btw. Bij marge voertuigen is de investeringswaarde gelijk aan de factuurwaarde. Bent u niet btw plichtig omdat u bijvoorbeeld onderneemt in de zorg, dan is de investeringswaarde altijd gelijk aan het factuurbedrag. U kunt geen btw verrekenen dus ook die kosten behoren dan tot de investeringswaarde.

Hoe groter de investeringswaarde, hoe hoger het fiscaal af te trekken bedrag

Als u een auto financiert d.m.v. financial lease, dan investeert u in een bedrijfsmiddel. De kosten van die investering mag u van de winst aftrekken. U drukt daarmee de winst en uiteindelijk betaalt u dus ook minder belasting. Financial lease heeft voor u als ondernemer daarom wel degelijk meerwaarde! U moet dan wel de investering die u doet activeren op uw bedrijfsbalans. Pas dan kan u profiteren van investeringsaftrek.

Wordt de investeringswaarde verlaagd als ik een aanbetaling doe?

Nee, door het doen van een aanbetaling verlaagt u wel de financieringswaarde, waardoor u lagere maandlasten heeft en minder kredietvergoeding betaalt. De investeringswaarde is echt afhankelijk van de factuur van het voertuig. Ook met het doen van een aanbetaling kunt u de volledige investering boeken in uw administratie en profiteren van de maximale afschrijvingskosten om de fiscale winst van uw onderneming te drukken.

Hoe zit het met de rente?

Leasemaatschappijen vragen een vergoeding aan u (in de vorm van rente) in ruil voor hun diensten. Ook wij rekenen aan u een bescheiden rentetarief over de investeringswaarde. Naast de investeringsaftrek kunt u echter ook deze rente fiscaal aftrekken.

Hoe zit het met de btw?

Omdat u bij financial lease meteen het economische eigendom verkrijgt over de investering, mag u deze investering activeren op uw bedrijfsbalans. U boekt het btw bedrag in die over de investeringswaarde aan u is berekend. Het btw bedrag vindt u terug op de factuur die u van het autobedrijf heeft ontvangen. U betaalt de btw bij financial lease vooraf aan de leverancier van de auto. Maar u kunt deze bij de eerstvolgende aangifte weer verrekenen met de Belastingdienst. Ook voor marge auto's kunt u bij ons financial lease aanvragen. In dat geval kunt u de factuur in zijn geheel als investeringswaarde inboeken.

Lees hier meer over de btw bij financial lease

Als u voor onze financial lease kiest, dan kiest u automatisch voor een zeer aantrekkelijke zakelijke financiering waarmee u profiteert van de volgende voordelen:

  • Zekerheid: Vaste leasetermijnen tijdens de gehele looptijd.
  • Balans: U mag de auto als investering activeren op uw bedrijfsbalans.
  • Aftrek: Investeringsaftrek is mogelijk.
  • Lagere lasten: U kunt een slottermijn inbouwen voor lagere maandlasten tijdens de looptijd.
  • Eigendom: U bent economisch eigenaar van de lease auto.
  • Gebruikte auto: Nog goedkoper leaset u met onze occasion lease!
  • Wij bieden ook equipment lease aan.