Financial Lease of kopen?

Financial Lease of kopen?

Een nieuwe bedrijfsauto voor uw onderneming? En dan? Financial Lease of kopen? Een auto kopen met uw eigen geld is altijd goedkoper dan leasen, want u betaalt dan geen rente. Daarentegen kunt u het geld dat u eenmaal heeft uitgegeven aan een auto niet meer investeren in uw onderneming. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw voorkeuren en financiële situatie. Maar hieronder nemen wij even de voordelen en nadelen met u door.

Financial Lease

Financial lease kent verschillende voordelen voor de ondernemer. Vooral voor de startende ondernemer zonder weinig startkapitaal kan dit een erg gunstige leasevorm zijn. U wordt namelijk meteen economisch eigenaar van de auto en kunt profiteren van diverse fiscale voordelen. En toch komt u goed voor de dag bij uw klanten.

Voordelen financial lease
  • U behoudt uw liquiditeit, omdat u niet in één keer een grote investering hoeft te doen.
  • U profiteert van diverse fiscale voordelen doordat u wel meteen economisch eigenaar bent (btw terugvordering, rente- en investeringsaftrek).
  • U bepaalt zelf de looptijd van het contract, net als een eventuele aanbetaling en slottermijn.
Nadelen financial lease
  • Onderhoud, verzekering en reparatie zijn niet inbegrepen. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor.

Een auto kopen

Een groot voordeel van een auto kopen is natuurlijk dat u niet vastzit aan de maandelijkse kosten zoals bij een financial lease contract. Daarentegen moet u wel in één keer een grote investering doen. Dit kan vooral voor startende ondernemers en ZZP’ers een groot nadeel zijn. Voor ondernemers met een grote financiële reserve kan kopen wel een goed alternatief zijn.

Voordelen kopen
  • U bent volledig eigenaar van de auto na aanschaf.
  • U betaalt geen maandelijkse aflossing.
Nadelen kopen
  • U moet in één keer een grote investering doen, dit vermindert uw liquiditeit.
  • Onderhoud, verzekering en reparatie zijn niet inbegrepen.

Twijfelt u nog tussen het kopen of leasen van een bedrijfsauto? U kunt altijd contact met ons opnemen!