Financial lease en btw

Hoe zit het met financial lease en btw? Het is verstandig om als zzp'er of mkb'er te zoeken naar een leasemaatschappij die btw voertuigen aanbiedt. Als ondernemer bent u hoogstwaarschijnlijk btw-plichtig en juist dan kunt u geld besparen door te kiezen voor een btw voertuig. Meer informatie over financial lease en btw leest u hieronder.

« Terug naar Financial Lease Wiki

Hoe zit het met financial lease en de btw?

Voor veel zzp'ers en mkb'ers is financial lease de allerbeste oplossing. Juist het feit dat u als btw-plichtige ondernemer btw moet betalen over de aanschafwaarde van de lease auto, is een groot voordeel. We leggen u op deze pagina uit hoe het zit met financial lease en btw. Als u een auto aanschaft en deze financiert met financial lease, dan bent u vanaf het moment dat u de eerste maandtermijn heeft betaald economisch eigenaar van het voertuig. Omdat u in een nieuwe bedrijfsauto investeert, kan u de btw over de aanschafprijs terugvorderen van de belasting. Dit doet u bij de eerstvolgende btw-aangifte. Het volledige btw bedrag mag u terugvorderen. Het voordeel daarvan is dat de btw niet in de maandtermijnen opgenomen is. Daardoor vallen de maandtermijnen lager uit dan bijvoorbeeld bij private lease voor particulieren. Bij veel leasemaatschappijen kunt u ook kiezen voor een marge voertuig. Dit is voor ondernemers niet interessant omdat u de btw bij de aanschaf niet kunt terugvorderen. Tegelijk moet u bij een verkoop van uw marge voertuig wél btw afdragen. Bij Financial Lease ZZP kunt u kiezen uit vele duizenden btw voertuigen.

Ook renteaftrek bij financial lease

Naast dat u de btw kosten kunt verrekenen is het ook mogelijk om te profiteren van renteaftrek. Dit is mogelijk bij alle zakelijke leningen dus ook bij financial lease. De rente die u dient te betalen aan de leasemaatschappij is fiscaal aftrekbaar. Deze verrekent u gewoon bij de belastingaangifte.

« Terug naar Financial Lease Wiki

 Leasevoorraad

financiallease voorraad

Financial Lease ZZP biedt u de grootste financiallease voorraad met enkel BTW auto's en bedrijfswagens. Het beste nationale autolease aanbod voor Occasion Lease of een nieuwe Financial Lease Auto 

Bekijk volledig leasevoorraad

 Lease calculator

Heeft u elders een occasion gevonden? Bereken het voordeligste Financial Leasetermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan!


Prijs vanaf

281,- p/m

 

Laatste nieuws

financial leaseadviseur