Eisen aan een financial lease auto

Eisen aan een financial lease auto

Aan auto’s en bedrijfswagens worden eisen gesteld om ze onder te kunnen brengen in een financial lease contract. Graag leggen we jou uit voor welke auto's we mogelijkheden hebben en voor welke niet.

1. Wat is de maximale leeftijd van een financial lease auto?

In de basis kun je zeggen dat een auto niet ouder mag worden dan 120 maanden (10 jaar). Er wordt dan altijd uitgegaan van de bouwmaand van een auto. In de maand dat de auto 120 maand is, moet de financiering afgelost zijn. In sommige gevallen hebben we de mogelijkheid om uit te wijken naar 132 maanden (11 jaar) of 144 maanden (12 jaar). Hiervoor moeten we de aanvraag eerst beoordelen.

De minimale looptijd van een financial lease contract is 12 maanden. Dit gegeven moet ook meegenomen worden wanneer je kijkt naar de maximale leeftijd van jouw financial lease auto. Een auto van 110 maanden kan dan namelijk niet meer ondergebracht worden in een lease contract van 12 maanden. De auto overschrijdt dan de 120 maanden.

2. Wat is de maximale kilometerstand van een financial lease auto?

De auto's in onze voorraad hebben nooit meer dan 200.000 km gelopen. Echter, een hogere kilometerstand is wel mogelijk, je moet daarbij rekening houden met de looptijd van het contract. Een auto die bij inzet al op 200.000 km staat zal na nog eens 60 maanden amper nog waarde hebben. In het slottermijn wordt er dan ook rekening gehouden met de leeftijd en kilometerstand bij inzet van de auto.

3. Wat is de maximale looptijd voor een financial lease contract?

Deze vraag is afhankelijk van de maximale leeftijd van de auto of bedrijfswagen, in dit voorbeeld gaan we even uit van de basis van 120 maanden. De maximale looptijd van een financial lease contract is 72 maanden, tenzij de maximale leeftijd in het contract overschreden wordt. Een auto of bedrijfswagen die nog geen 4 jaar is, kan dus nog 6 jaar ingezet worden. Is een auto ouder, dan zal de maximale looptijd ingekort worden tot de maand waarin de auto zijn maximale leeftijd bereikt (120 maanden).