kosten voor het afkopen van een financial lease contract

Afkoop leasecontract fiscaal aftrekbaar

Voor ZZP'ers of Mkb'er is het financieren van een auto of andere bedrijfsmiddelen heel goed mogelijk zonder daarvoor zelf de portemonnee te trekken. U koopt een auto en vraagt daarvoor eerst bij ons financial lease aan. Financial lease is een duidelijke leenvorm waarmee u veel zekerheid inbouwt. U weet namelijk altijd waar u aan toe bent. De hoogte van de rente staat vast en datzelfde geldt voor de looptijd. Zodoende betaalt u ook maandelijks een vaste leasetermijn. Tegelijk kan u van fiscale voordelen gebruik maken, zoals investering- en renteaftrek. Maar hoe zit het eigenlijk met de fiscale voordelen wanneer u het leasecontract afkoopt? Is de investering dan nog steeds fiscaal aftrekbaar? En geldt dat ook voor de andere kosten die u heeft gemaakt?

Afkoop leasecontract en de fiscale aftrekbaarheid van uw investering

Met financial lease doet u een investering in uw bedrijf. Uw auto (of andere bedrijfsgoederen) die u daarmee aankoopt is immers uw economisch eigendom en u activeert deze op uw balans. U mag de investeringswaarde (excl. de btw kosten) van de winst aftrekken. We noemen dit ook wel investeringsaftrek. Ook mag u de rentekosten aftrekken door gebruik te maken van de renteaftrek. Daarnaast maakt u extra kosten als u (of een werknemer) rijdt in een auto van de zaak. U verbruikt brandstof, krijgt vroeg of laat te maken met de kosten voor reparaties en onderhoud, betaalt parkeerkosten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Veel van die kosten zijn ook fiscaal aftrekbaar. Ook wanneer u het leasecontract afkoopt blijven al deze kosten fiscaal aftrekbaar! De auto staat immers nog steeds op naam van de zaak.

Is een leasecontract afkopen de beste optie?

Het is natuurlijk de vraag of u er verstandig aan doet om uw financial lease overeenkomst vroegtijdig te beëindigen. Met onze financial lease blijven uw maandelijkse kosten laag. Helemaal in vergelijking met andere leasemaatschappijen. Als u uw leasecontract beëindigt, dan moet u in één keer de resterende maandtermijnen aan ons betalen. En eventueel ook nog een slotsom. Het geld is dus kennelijk wel voorhanden. Wat is uw probleem? Misschien kunnen we dan samen op zoek gaan naar een oplossing. Wij staan altijd voor u klaar.

Uw dure financial lease onderbrengen bij Financial Lease ZZP

Wij kunnen het echter wel begrijpen als u een duur leasecontract, die u elders heeft afgesloten, bij ons wilt onderbrengen. Wij nemen niet de financiering over maar kunnen mogelijk wél voor u een nieuwe, goedkope financial lease afsluiten.