Aanbetaling en BTW

Als u van plant bent om een auto te leasen als zzp'er of mkb'er, dan moet u bij financial lease het btw bedrag, dat over de aanschafwaarde van het voertuig gerekend wordt, vooraf betalen. Meer daarover leest u op deze pagina. En bent u benieuwd hoe het zit met een eventuele aanbetaling die u moet doen voordat u kan leasen? Ook daarover zullen we u op deze plek informeren.

Hoe zit het met de aanbetaling en btw bij financial lease?

Als ondernemer kunt u bij ons een auto leasen met financial lease. In dat geval zal de auto aan uw onderneming gefactureerd worden. U kunt zodoende de auto als investering op de balans plaatsen en van diverse fiscale regelingen zoals rente- en investeringsaftrek gebruik maken. De btw moet u wel voorschieten. Deze kunt u later bij de eerstvolgende aangifte weer terugvorderen. Bij niet btw-plichtige ondernemers is het in bepaalde gevallen mogelijk om de btw in de maandtermijnen te verrekenen. Overigens wordt de btw altijd berekend op basis van de nieuwprijs van uw personenauto of bedrijfswagen.

Moet u een aanbetaling doen?

U hoeft als zzp'er of mkb'er bij ons geen aanbetaling te doen! Maar een aanbetaling doen heeft wel voordelen. Zo wordt dat bedrag in mindering gebracht op de totale leasekosten. U betaalt dan lagere maandtermijnen. U kunt ook de inruilwaarde van uw auto gebruiken om de maandtermijnen te verlagen.

« Terug naar Financial Lease Wiki

 Leasevoorraad

financiallease voorraad

Financial Lease ZZP biedt u de grootste financiallease voorraad met enkel BTW auto's en bedrijfswagens. Het beste nationale autolease aanbod voor Occasion Lease of een nieuwe Financial Lease Auto 

Bekijk volledig leasevoorraad

 Lease calculator

Heeft u elders een occasion gevonden? Bereken het voordeligste Financial Leasetermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan!


Prijs vanaf

281,- p/m

 

Laatste nieuws

financial leaseadviseur