FAQ financial lease

Meest gestelde vragen financial lease

Als financial lease nog een onbekend terrein is, dan maken we je op deze pagina graag wegwijs over deze financieringsvorm. Zo geven we informatie over financial lease voor particulieren, beantwoorden we vragen over de btw, vertellen we meer over de slotsom die je in het leasecontract kunt laten opnemen en gaan we iets dieper in op financial lease voor starters en het eigendomsrecht.

Nieuw! Financial Lease Wiki

Om je vragen beter te kunnen beantwoorden en dieper op de vraag in te gaan, hebben wij ook een Financial Lease Wiki aangemaakt. Hieronder zullen wij enkel korte antwoorden geven, wanneer je meer wilt weten over het onderwerp verwijzen wij je door naar onze Wiki pagina.

Veel gestelde vragen over financial lease

Ja. Met financial lease ben je economisch eigenaar van het voertuig dat je leaset. De auto wordt door de dealer aan jou gefactureerd en ook het kenteken wordt op jouw naam gezet. Wel blijft de leasemaatschappij gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto, totdat alle betalingsverplichtingen zijn voldaan. 

Het slottermijn is het bedrag dat nog openstaat aan het einde van de looptijd van het leasecontract. Dit slottermijn betaal je in één keer samen met je laatste maandtermijn. Bij financial lease bepaal je zelf de hoogte van je slottermijn. Deze is echter wel gemaximeerd. Wij zorgen ervoor dat deze in verhouding staat met de reële restwaarde van de auto.

Het meefinancieren van de btw in een financial lease contract is alleen mogelijk bij niet btw-plichtige ondernemingen. Het merendeel van de Nederlandse ondernemers is btw-plichtig. Voor deze ondernemers is het niet mogelijk om ook de btw mee te financieren. Bij financial lease wordt de auto rechtstreeks aan jou gefactureerd. De gefactureerde btw kun je bij de eerstvolgende belastingaangifte terugvragen. Het komt erop neer dat je de btw vooruitbetaalt. Lees meer over financial lease en btw.

Ook in dit geval moeten we de vraag ontkennend beantwoorden: Nee. Het grote voordeel van financial lease is dat de maandbedragen tijdens de looptijd van het contract nooit gewijzigd worden. Alles staat van te voren vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan!

Nee. Je bent namelijk aan het eind van de looptijd van het contract volledig eigenaar van het voertuig. Je moet dan uiteraard wel alle maandtermijnen hebben voldaan en de eventuele slotsom hebben betaald. Je hebt de vrijheid om je huidige auto in te ruilen voor een nieuwe lease auto. De inruilwaarde kan dan gebruikt worden als aanbetaling. Daarmee verlaag je de maandlasten.