Hoe kan ik een financial lease auto rijden als ZZP'er?

Als financial lease voor u een nog onbekend terrein is, dan maken we u op deze pagina graag wegwijs over deze financieringsvorm. Diverse vragen en antwoorden passeren de revue. Zo informeren we u over financial lease voor particulieren, beantwoorden we vragen over de btw, vertellen we u meer over de slotsom die u in het leasecontract kan laten opnemen en gaan we iets dieper in op financial lease voor starters en het eigendomsrecht. Voor al uw andere vragen kan u zich wenden tot onze leaseadviseurs. Zij staan u graag bij met raad en daad!

Nieuw, Financial Lease Wiki

Om uw vragen beter te kunnen beantwoorden en dieper op de vraag in te gaan, Heeft Financial Lease ZZP nu een Financial Lease Wiki. in onze FinancialLease vragen zullen wij enkel korte antwoorden geven, wanneer u meer wilt weten over het onderwerp verwijzen wij u naar onze Wiki pagina.

 Waaraan moet u voldoen voordat u financial lease aanvraagt?

Om financial lease aan te vragen moet u aangemerkt worden als ondernemer. Daarvoor dient u ingeschreven te staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). meer over: voorwaarden financial lease

 Kan ik als particulier een financial lease aanvraag doen?

Nee. Want Financial lease is uitsluitend bedoeld voor de zakelijke markt. Wel kan u als particulier terecht bij Autofinancier.nl voor privé lease. Auto Financier Nederland heeft zich namelijk ook gespecialiseerd in particuliere auto financieringen.

 Welke gegevens moet ik aanleveren voor een financial lease aanvraag?

Voor een financial lease aanvraag hebben wij niet meer nodig dan uw naam en KvK-nummer. 

 Ik ben een startende ondernemer, kan ik dan ook een financial lease aanvraag doen?

Uiteraard bent u als startende ondernemer van harte welkom bij Financial Lease ZZP! Wij hebben voor de startende ondernemers een speciale leasevorm ontwikkeld: 'Starters lease'. Dit product sluit perfect bij uw wensen als startende ondernemer aan.

 Ben ik met een financial lease contract eigenaar van het voertuig?

Ja. Met financial lease wordt u economisch eigenaar van het voertuig dat u leaset. De auto wordt door de dealer aan u gefactureerd en ook het kenteken wordt op uw naam gezet. Wel blijft de leasemaatschappij gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto, totdat alle betalingsverplichtingen zijn voldaan. Lees meer over de fiscaal en juridisch aspecten van financial lease

 Wat is een slottermijn bij een financial lease aanvraag?

Het slottermijn is het bedrag dat nog openstaat aan het einde van de looptijd van het leasecontract. Dit slottermijn betaalt u in één keer samen met uw laatste maandtermijn. Bij financiallease bepaald u zelf de hoogte van uw slottermijn. Deze is echter wel gemaximeerd. Wij zorgen ervoor dat deze in verhouding staat met de reële restwaarde van de auto.

 Kan FinancialLeaseZZP.nl het btw bedrag ook financieren?

Het meefinancieren van de btw in een financial lease contract is alleen mogelijk bij niet btw-plichtige ondernemingen. Het merendeel van de Nederlandse ondernemers is btw-plichtig. Voor deze ondernemers is het niet mogelijk om ook de btw mee te financieren. Bij financial lease wordt de auto rechtstreeks aan u gefactureerd. De gefactureerde btw kan u bij de eerstvolgende belastingaangifte terugvorderen. Het komt erop neer dat u de btw vooruitbetaald. lees meer over Financial lease en BTW

 Wordt er btw geheven over de maandelijkse factuur?

Nee, want u heeft het volledige btw-bedrag namelijk al voldaan bij aflevering van de auto. De maandtermijnen zijn daarom altijd vrij van btw.

 Kunnen de maandtermijnen gedurende de looptijd wijzigen?

Ook in dit geval moeten we de vraag ontkennend beantwoorden: Nee. Het grote voordeel van financial lease is dat de maandbedragen tijdens de looptijd van het contract nooit gewijzigd worden. Alles staat van te voren vast zodat u nooit voor verrassingen komt te staan!

 Moet ik de auto of bedrijfswagen inleveren als alle betalingsverplichtingen zijn voldaan?

Nee. U bent namelijk aan het eind van de looptijd van het contract volledig eigenaar van het voertuig. U moet dan uiteraard wel alle maandtermijnen hebben voldaan en de eventuele slotsom hebben betaald. U heeft de vrijheid om uw huidige auto in te ruilen voor een nieuw aan te schaffen leaseauto. De inruilwaarde kan dan gebruikt worden als aanbetaling. Daarmee verlaagt u de maandlasten.

financial leaseadviseur