btw bij autolease

Financial lease en btw

Met financial lease investeer je in een bedrijfsmiddel zonder ook maar iets in te leveren op de bedrijfsliquiditeit. Je ontvangt van ons een factuur van het desbetreffende voertuig. De factuur geldt direct als bewijs dat je economisch eigenaar bent van de auto. Met deze autofactuur kun je het voertuig activeren op de bedrijfsbalans. De btw over de aanschafprijs kun je aftrekken als voorbelasting bij de eerstvolgende belastingaangifte.

Net zoals bij je andere zakelijke uitgaven dus. Ondernemers kunnen de investering in het voertuig voor 100% financieren op basis van financial lease! Dat is mogelijk omdat wij de btw al verrekend hebben. Daardoor zijn de maantermijnen van de autofinanciering vrij van btw.

Financial lease en btw samengevat:

  • Je krijgt een factuur voor aanschaf van het voertuig en bent direct economisch eigenaar.
  • Je betaalt de btw bij aflevering.
  • Bij de eerstvolgende aangifte bij de Belastingdienst wordt de btw verrekend.
  • Alle maandbedragen zijn vrij van btw.

Financial lease en btw voertuigen

Je bent als ondernemer btw-plichtig. Het is daarom heel verstandig om alleen financial lease aan te vragen voor een btw voertuig. In onze actuele auto lease voorraad kun je een keuze maken tussen het leasen van een marge auto of btw auto. Daarnaast wijzen wij je er bij elke advertentie op of je een offerte aanvraagt voor een marge voertuig. Uiteraard zijn nieuwe auto's en bedrijfswagens altijd btw voertuigen, maar bij een occasion kan een auto onder de marge regeling ingekocht zijn door het autobedrijf. Deze occasions zijn voor jou als btw plichtige ondernemer een zeer slechte investering om te activeren op de balans. De marge auto’s zijn namelijk voor je bedrijf veel duurder dan de occasions waarvan je de btw wél kan terugvorderen bij de fiscus. Als je een marge auto aanschaft dan is er geen btw te verrekenen. Je moet daarom het gehele factuurbedrag als investering activeren op de bedrijfsbalans. En bij verkoop van de auto aan een andere partij ben je verplicht om btw in rekening te brengen. Het komt erop neer dat de btw die je bij de koop niet zelf kon terugvorderen wél moet afdragen bij een verkoop van de auto!

Bij Financial Lease ZZP kies je bewust!

Bij Financial Lease ZZP maak je een bewuste keuze voor een btw of marge auto. Het zou namelijk kunnen dat je bewust kiest voor een marge auto, omdat je niet btw plichtig bent of omdat je de auto met financiering tot je privévermogen wenst te rekenen. Occasion lease zonder cijfers kan privé dan een goede oplossing zijn. Wat je reden ook is om te kiezen voor een btw of marge auto, zolang je een bewuste keuze maakt hebben wij ons doel bereikt.