Financial lease en btw

Met financial lease investeert u in een bedrijfsmiddel zonder ook maar iets in te leveren op de bedrijfsliquiditeit. U ontvangt van ons bij financial lease een factuur van het voertuig. De factuur geldt direct als bewijs dat u economisch eigenaar bent van de auto. Met deze autofactuur kunt u het voertuig activeren op uw bedrijfsbalans. De btw kunt u aftrekken als voorbelasting bij uw eerstvolgende belastingaangifte. Net zoals bij uw andere zakelijke uitgaven dus. Ondernemers kunnen de investering in het voertuig voor 100% financieren op basis van financial lease! Dat is mogelijk omdat wij de btw al verrekend hebben. Daardoor zijn de maantermijnen van de autofinanciering vrij van btw.

Financial lease en btw samengevat:

  • U krijgt een factuur voor aanschaf van het voertuig en bent direct economisch eigenaar
  • U betaalt de btw bij aflevering
  • Bij de eerstvolgende aangifte wordt de btw verrekend
  • Alle maandbedragen zijn vrij van btw

Financial lease en btw voertuigen

U bent als ondernemer btw-plichtig. Het is daarom heel verstandig om alleen financial lease aan te vragen voor een btw voertuig. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat leasemaatschappijen z.g. 'marge voertuigen' aanbieden die u kan aankopen met financial lease als autofinanciering. Uiteraard zijn nieuwe auto's en bedrijfswagens altijd btw voertuigen. De dealer overhandigt u een factuur waarop het btw bedrag staat. Veel andere leasemaatschappijen (ook intermediairs) bieden gebruikte auto's door particulieren aan als marge voertuig. Deze occasions zijn voor u als ondernemer een zeer slechte investering. Deze wagens zijn namelijk veel duurder dan onze occasions waarvan u de btw wél kan terugvorderen bij de fiscus. Als u een marge voertuig aanschaft dan kan u geen btw verrekenen. U moet daarom het gehele factuurbedrag als investering activeren op de bedrijfsbalans. En bij verkoop van de auto aan een andere partij bent u verplicht om btw in rekening te brengen. Het komt erop neer dat de btw die u bij de koop niet zelf kon terugvorderen wél moet afdragen bij een verkoop van uw auto!


Bij Financial Lease ZZP vindt u alleen btw voertuigen!

Bij Financial Lease ZZP vindt u alleen BTW voertuigen. Onze leasevoorraad is namelijk speciaal samengesteld voor ondernemers in Nederland. Wij bieden geen marge voertuigen aan of wagens ouder dan acht jaar. Al onze bedrijfswagens en personenauto's zijn met name geschikt voor Nederlandse ondernemers die zoeken naar de goedkoopste financial lease of occasion lease van Nederland! Onze autovoorraad houden we altijd actueel. Alle voertuigen zijn per direct leverbaar!

financial leaseadviseur