btw bij autolease

Financial lease en btw

Met financial lease investeert u in een bedrijfsmiddel zonder ook maar iets in te leveren op de bedrijfsliquiditeit. U ontvangt van ons een factuur van het desbetreffende voertuig. De factuur geldt direct als bewijs dat u economisch eigenaar bent van de auto. Met deze autofactuur kunt u het voertuig activeren op uw bedrijfsbalans. De btw over de aanschafprijs kunt u aftrekken als voorbelasting bij uw eerstvolgende belastingaangifte.

Net zoals bij uw andere zakelijke uitgaven dus. Ondernemers kunnen de investering in het voertuig voor 100% financieren op basis van financial lease! Dat is mogelijk omdat wij de btw al verrekend hebben. Daardoor zijn de maantermijnen van de autofinanciering vrij van btw.

Financial lease en btw samengevat:

  • U krijgt een factuur voor aanschaf van het voertuig en bent direct economisch eigenaar
  • U betaalt de btw bij aflevering
  • Bij de eerstvolgende aangifte bij de Belastingdienst wordt de btw verrekend
  • Alle maandbedragen zijn vrij van btw

Financial lease en btw voertuigen

U bent als ondernemer btw-plichtig. Het is daarom heel verstandig om alleen financial lease aan te vragen voor een btw voertuig. In onze actuele auto lease voorraad kunt u een keuze maken tussen het leasen van een marge auto of btw auto. Daarnaast wijzen wij u er bij elke advertentie op of u een offerte aanvraagt voor een marge voertuig. Uiteraard zijn nieuwe auto's en bedrijfswagens altijd btw voertuigen, maar bij een occasion kan een auto onder de marge regeling ingekocht zijn door het autobedrijf. Deze occasions zijn voor u als btw plichtige ondernemer een zeer slechte investering om te activeren op uw balans. De marge auto’s zijn namelijk voor uw bedrijf veel duurder dan de occasions waarvan u de btw wél kan terugvorderen bij de fiscus. Als u een marge auto aanschaft dan is er geen btw te verrekenen. U moet daarom het gehele factuurbedrag als investering activeren op de bedrijfsbalans. En bij verkoop van de auto aan een andere partij bent u verplicht om btw in rekening te brengen. Het komt erop neer dat de btw die u bij de koop niet zelf kon terugvorderen wél moet afdragen bij een verkoop van uw auto!

Bij Financial Lease ZZP kiest u bewust!

Bij Financial Lease ZZP maakt u een bewuste keuze voor een btw of marge auto. Het zou namelijk kunnen dat u bewust kiest voor een marge auto, omdat u niet btw plichtig bent of omdat u de auto met financiering tot uw privévermogen wenst te rekenen. Occasion lease zonder cijfers kan privé dan een goede oplossing zijn. Wat uw reden ook is om te kiezen voor een btw of marge auto, zolang u een bewuste keuze maakt hebben wij ons doel bereikt.