Zzp’ers zijn bezorgd over wegvallen voordelen

Zzp’ers zijn bezorgd over wegvallen voordelen


Acht op de tien zzp’ers zijn bezorgd over het wegvallen van voordelen voor ondernemers. Dat meldt onderzoeksbureau GfK op basis van een eigen meting. Een meerderheid van de ondervraagde zzp’ers maakt zich ook zorgen over het vinden van voldoende werk, het inkomen, het pensioen en het risico van arbeidsongeschiktheid. De zzp’ers zeggen ongeveer evenveel uren te hebben gewerkt als de zzp’ers die in 2012 zijn geënquêteerd. Ongeveer de helft werkt veertig uur of meer per week.

Minder omzet

De gemiddelde omzet van de ondervraagde zzp’ers is wel afgenomen. Ruim de helft van de ondernemers verdient minder dan 50.000 euro per jaar. Verder zijn de financiële buffers kleiner geworden. Meestal zijn de buffers kleiner dan 25.000 euro. De zzp’ers hebben daardoor weinig ruimte om vermogen op te bouwen. Het vermogen dat er wel is, wordt meestal gebruikt voor directe uitgaven, zoals de aanschaf van een nieuwe auto.

Financial Lease ZZP helpt u graag uw buffer te behouden.

Financial Lease ZZP doet er alles aan om uw financiële buffers te behouden, met een financial lease constructie voor uw nieuwe auto of occasion nemen wij u de investering uit handen. Door de lage rente tarieven van Financial Lease ZZP is het voor u heel interessant om uw buffers niet aan te spreken voor het aanschaffen van uw nieuwe auto. Kijk eens in onze voorraad en ontdek hoe voordelig financial leasevoor u is.

financial leaseadviseur