Kent u alle waarschuwingssymbolen in uw auto?

Kent u alle waarschuwings symbolen in uw auto?

dashboard

01-03-2019

Uit een eerder onderzoek is gebleken dat ongeveer 60% van de Nederlandse automobilisten niet weet wat alle waarschuwingslampjes betekenen op zijn of haar dashboard. Veel rijden ook gewoon door, zonder er wat aan te doen! En nu de technologieën verder ontwikkelen, worden er ook steeds meer functies toegevoegd. Het is zeer belangrijk om te begrijpen wat er aan de hand is.

Welke symbolen zijn er allemaal?

Er zijn wel meer dan 60 verschillende pictogrammen die op uw dashboard kunnen verschijnen, sommige merk gebonden en andere universeel. De lampen verschillen allemaal van kleur. Hebben ze een witte kleur? Dan gaat het om een aanbeveling of aanwijzing. Bij een groene kleur hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar is het symbool geel of oranje? Dan moet u uw auto zo snel mogelijk laten nakijken. Bij rood moet u direct actie ondernemen!

Gevaarlijk om door te rijden?

Veel automobilisten denken dat het wel meevalt of willen kosten besparen wanneer er een lampje begint te branden. Maar er kan juist meer kapot gaan wanneer u doorrijdt. Het is daarom ook nooit aan te raden om door te rijden, maar om uw auto altijd te laten controleren.

In het artikel van de Tubantia kunt u precies lezen wat elk afzonderlijk lampje betekent.