Een auto leasen voor eenmanszaak

Een auto leasen voor eenmanszaak

auto-leasen-eenmanszaak
11-12-2018

Een auto leasen voor eenmanszaak

Heeft u een eenmanszaak? Dan heeft u natuurlijk een goede auto nodig om uw klanten te kunnen bezoeken. Als u spaargeld heeft, kunt u natuurlijk zelf een auto kopen.

Maar wist u dat veel ondernemers mét spaargeld er juist voor kiezen om een autolening af te sluiten? Meestal kiezen zij voor financial lease als zakelijke leasevorm. Het voordeel van een auto leasen voor uw eenmanszaak is dat u geld overhoudt om te kunnen investeren in uw onderneming. Met autolease lost u de financiering in gelijke termijnen weer af. En u bent wel gewoon direct eigenaar van de auto en kunt daarom profiteren van fiscaal voordeel. U moet dan wel uw wagen als investering activeren op de bedrijfsbalans. 

Is het leasen van een auto eenvoudig?

Als eenmansbedrijf is het niet zo eenvoudig om een auto te leasen. Leasemaatschappijen verstrekken niet zo 1-2-3 financieringen aan kleine ondernemers. Maar als uw persoonlijke en financiële situatie er goed uit ziet dan is alles mogelijk. Soms vraagt men wel om een kleine aanbetaling te doen.

Waarom zou u een auto leasen?

Het is belangrijk om te bedenken waarom u een auto wilt leasen. Leasen kost natuurlijk altijd extra geld dan wanneer u zelf een auto koopt. Maar het leasen van een nieuwe auto of een goede occasion heeft veel voordelen. Zo hoeft u de eerste jaren waarschijnlijk geen tot weinig onderhoud aan uw auto te plegen. Dat scheelt geld. En een goede personenauto is natuurlijk tegelijk het visitekaartje van uw bedrijf! Daar kan uw huidige versleten auto niet tegenop. U kunt zelf bepalen hoeveel geld u per maand wilt reserveren voor uw lease auto. Op basis daarvan kunt u zoeken naar een bepaald type auto.

Operational lease voor eenmanszaken

Naast financial lease kunt u ook kiezen voor operational lease als leasevorm. Maar kijk wel uit met operational lease. Want het komt erop neer dat u gewoon een auto huurt. De leasemaatschappij blijft eigenaar van het voertuig en zodoende kunt u tijdens de looptijd van het leasecontract nooit volop profiteren van fiscale voordelen waarvan ondernemers gebruik kunnen maken. Wel is het voordeel van deze leasevorm dat u geen omkijken heeft naar eventueel onderhoud, reparaties, wegenbelasting en een autoverzekering. Alles wordt voor u geregeld en de kosten zitten bij de leaseprijs is. Maar dat betekent dat u tegelijk de absolute hoofdprijs betaalt. Zo kunt u na afloop van de looptijd eventueel de auto overnemen. Hier moet u grof voor betalen... Met financial lease daarentegen heeft u lage maandlasten en bent u direct eigenaar van de auto.

Offerte aanvragen?

Wilt u nog steeds een auto leasen voor uw eenmanszaak? U kunt op onze website meer informatie daarover lezen of direct een offerte aanvragen. Maak voor uzelf een afweging en bekijk de voordelen en nadelen van financial lease. Sluit in ieder geval geen operationale autolease af, maar kies altijd voor de meest betrouwbare en voordelige variant: Financial lease.