Autoverzekering voor financial lease gestegen

Autoverzekering voor financial lease gestegen

kosten-voor-autoverzekering-een-vijfde-gestegen

Autoverzekering voor financial lease gestegen

Gaat u via financial lease of op een andere manier een bedrijfswagen kopen? Houd dan rekening met de kosten voor de autoverzekering. Deze maand bleek volgens Independer dat de meeste verzekeraars hun premie voor uw autoverzekering al opschroefden. En wie dat nog niet deed, volgt waarschijnlijk nog in 2016, denkt de vergelijkingssite.

Hoeveel steeg de premie?

Het meest betaalde u de laatste tijd voor uw WA-verzekering. Zo’n 89 euro méér dan eind vorig jaar. Dat betekent een groei van één vijfde. Voor uw beperkt cascoverzekering betaalde u 73 euro meer, een groei van 15 procent. En een allrisk verzekering ging met 9 procent omhoog, zodat u hier 65 euro meer voor moet neertellen. Heeft u al zo’n verzekering voor uw bedrijfswagen? Dan kan het helpen als u uw verzekeraar dreigt met weglopen. Bij energiebedrijven werkt dat vaak ook al.

Hoe de vergelijker dit verschil verklaart

Bent u een ondernemer en valt u onder de groep jongeren? Dan krijgt u nog meer premieverhoging voor uw kiezen. Vergeleken over een heel jaar betaalt u nu 1012 euro, ten opzichte van 844 euro vorig jaar, aldus Independer. De oorzaak zit in een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) aan verzekeraars om de premie te verhogen, vooral voor WA-verzekeringen. Waarom de bank die oproep deed? Omdat verzekeraars al een paar jaar verlies lijden met hun autoverzekeringen. De oorzaak daarvan zit in steeds meer uitbetalingen voor schades. Moeten we dit dan lijdzaam ondergaan? Nee, meent Independer. Het kan ook anders. Wat te denken van innovatie bij de verzekeraars? Een rijgedragverzekering zou veel eerlijker zijn. Wie netjes rijdt, betaalt minder premie. En wie veel schade veroorzaakt, draait met een hogere premie op voor zijn gedrag. Dat vinden we bij Financial Lease ZZP nou ook een eerlijk idee!