Nieuw rijden dankzij vorm van autolease voor zzp’er

Nieuw rijden dankzij vorm van autolease voor zzp’er


Onlangs als zzp’er begonnen? Of juist al een tijdje bezig? Dan wilt u ook graag wat betreft vervoer goed voor de dag komen. Maar ondernemen kost al genoeg. En zo veel geld hebt u meestal ook niet klaarliggen dat u zich een nieuwe of jonggebruikte auto kunt veroorloven. Maar er bestaat een oplossing: auto lease als zzp’er. 

 

AUTO LEASE ZZP ZONDER BANK

Auto lease voor zzp’ers werkt via banken als een financiering waarbij u vaak ook eigen geld moet meebrengen. Hebt u als zzp’er wel wat geld achter de hand? Dan wilt u dit meestal juist ook achter de hand hóuden. En hebt u geen geld in een oude sok of op een spaarrekening? Dan houdt het verhaal bij de bank meestal sowieso al op. Het kan ook anders.

ZELF AUTO LEASEN ALS ZZP’ER

Speciaal voor de zelfstandig professionals bestaat er een soort auto lease zzp. Een manier van financial lease waarmee u een personenauto of bestelwagen koopt en ook echt meteen eigenaar wordt. En toch houdt u, als u dat wilt, uw geld op de zak. Dus 100% uw investering geregeld. U betaalt slechts een vast bedrag per maand, zoals dat bij (financial) lease gebruikelijk is.

BTW BIJ AUTOLEASE ALS ZZP’ER

Let op: gaat u een auto financial leasen als zzp’er, dan schiet u bij de start wel eerst de btw van de wagen voor. U koopt immers een nieuwe of jonggebruikte bedrijfsauto en dat betekent dat u de btw mag aftrekken voor de belastingdienst. Bij autolease moet u dit bedrag dan eerst zelf betalen. Bij uw eerstvolgende btw-aangifte krijgt u dit bedrag terug van de belastingdienst. De hoogte van het btw-bedrag hangt natuurlijk af van het aankoopbedrag van uw wagen. Het btw-percentage is 21%. 

MEER WETEN OVER AUTOLEASE ALS ZZP’ER?

Snel weten of u het voor u haalbaar is, uw nieuwe bedrijfsauto leasen als zelfstandig ondernemer? Vraag vandaag bij Financial Lease ZZP om een offerte. Dan hebt u morgen al een vrijblijvend voorstel.

financial leaseadviseur