Wat is financial lease?

Wat is financial lease?

Financial lease is een lease waarbij je als klant het economische belang bij de auto hebt. Het lease contract kun je vergelijken met een financieringsovereenkomst van een hypotheek. Met andere woorden; de auto die je leaset is direct jouw economische eigendom. Na het betalen van het laatste termijnbedrag / slottermijn, ontvang je de codes voor tenaamstelling waarmee het reële eigendom verkregen wordt. Je kunt dan de auto vrij verkopen en/of inruilen op een nieuwere auto. 

Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto, dit wil zeggen dat de auto bij jou op de balans staat als eigendom. Je bent nog niet direct juridisch eigenaar, de financieringsmaatschappij heeft namelijk pandrecht op de auto totdat de financiering volledig is terugbetaald. Na het voldoen van het laatste termijn, ontvang je automatisch het juridische eigendom. Je bent dan volledig en onbezwaard eigenaar van de auto, wat we dan het reële eigendom noemen.

Wat is Financial service leasing?

Financial lease houdt niet per definitie in dat er geen onderhoud opgenomen kan zijn in het leasecontract. Financial lease inclusief onderhoudscomponenten zoals onderhoud, banden en of verzekering noemen we “Financial service leasing”. Ook kan er sprake zijn van Financial lease met een los service contract.

Financial lease definitie:
Wat betekent financial lease; financial lease is een zakelijke financiering voor een object waarbij het juridische eigendom bij de kredietverstrekker blijft totdat de financiering volledig is voldaan. Lease contracten moeten fiscaal altijd herleid worden tot óf Operationele lease óf Financial Lease. Dat kan door de vraag te stellen, wie heeft het economische eigendom / restwaarde risico?

Hoe werkt financial lease?

Financial lease uitleg; een aanvraag is heel eenvoudig via onze leasecalculator, wij zullen jouw aanvraag direct in behandeling nemen en binnen 1 werkdag krijg je van ons een lease voorstel per mail. Met ons lease voorstel kun je dan een auto aanschaffen. Nadat je de koopovereenkomst/factuur gemaild hebt, zullen wij je binnen een dag voorzien van de contracten. Na het tekenen van de contracten zal het autobedrijf de lease auto op jouw naam overschrijven waarna wij de contracten binnen één werkdag zullen uitbetalen. Het hele traject kunnen wij (wanneer alle partijen mee werken) binnen 1 werkdag voor je regelen.

Is financial lease alleen voor bedrijven?

Ja, al zijn er wel vergelijkbare financieringsvormen voor particulieren, vaak hebben we het dan over een autofinanciering of huurkoop.