BMW 3-serie leasen

BMW 3-serie leasen

De BMW 3-serie komt uit het premium middenklasse segment en kent inmiddels een historie van meer dan 43 jaar. Het is sindsdien het best verkopende model van BMW. Ook wel het kleine broertje van de 5-serie, al is hij tegenwoordig niet zo heel klein meer..

De nieuwe zevende generatie van BMW's bestseller heeft nu zijn opwachting gemaakt. Deze biedt meer ruimte en heeft meerdere veiligheidsopties wat de auto semizelfstandig maakt. Ook is de nieuwe BMW tot wel 55 kilo lichter en beter gestroomlijnd.

De voornaamste concurrenten van de 3-serie zijn de Volkswagen Passat, Audi A4 en Mercedes-Benz C-klasse. Met name de verscheidenheid aan varianten maakt de 3-serie vaak populairder dan de concurrenten.

Occasions

Op dit moment is er een ruime keuze uit tweedehands 3-series. Van een bijna nieuwe tot een 8 jaar oude, beide hebben al een flink deel van de afschrijving achter de rug. Echter, BMW is wel relatief duur in onderhoud. Het beste kies je dan voor een auto met niet al te veel kilometers op de teller. 

Varianten

De BMW 3-serie kent een Stationwagen (Touring), een Sedan en een Hatchback (GT). Gebruikt heb je de keuze uit een Coupé, Sedan, Stationwagen en cabriolet, maar vanaf 2013 is er alleen nog maar de station (Touring).

Er zijn verschillende benzine- en dieselmotoren. Al vanaf de tweede generatie waren BMW modellen leverbaar met dieselmotoren en vanaf de vijfde generatie is er ook een versie van de 3-serie die extra zuinig is.

Bekijk de actuele voorraad van de BMW 3-serie op je gemak hieronder!