Wat is financial lease?

We leggen u op deze pagina uit wat financial lease is en hoe het werkt. Als u zich momenteel online oriënteert op diverse financieringsvormen voor een bedrijfswagen of personenauto, dan komt u het begrip 'financial lease' vaak tegen.
Wat is financial lease uitleg? Financial lease kunt u het beste vergelijken met een autolening zoals een persoonlijke lening. Sommigen menen dat huurkoop hetzelfde is als financial lease, maar met name de rechtsgrond -om in juridische termen te spreken- zorgt voor de verschillen tussen financial lease en huurkoop. Daarover gaan we op deze pagina maar niet uitwijden. Met financial lease kan je echter investeren in een auto of bedrijfswagen voor uw onderneming. U leaset een voertuig en deze betaalt u aan de leasemaatschappij af in de vorm van meerdere maandtermijnen. In deze maandtermijnen wordt ook de rente verwerkt. Voor zzp'ers en mkb'ers is financial leasing de goedkoopste en meest duidelijke vorm van leasen. Zo bent u meteen economisch eigenaar van uw wagen en is het ook uw juridisch eigendom na betaling van de laatste leasetermijn. Anders dan met huurkoop en sommige andere dure vormen van auto lease, heeft u de mogelijkheid om de maandelijkse leasetermijnen tijdens de looptijd extra laag te houden. Dan kan d.m.v. een slottermijn of aanbetaling.

Waarom kiest u voor zakelijke auto leasen met financial lease?

Ondernemers die willen investeren in een nieuwe (of gebruikte) auto of bedrijfswagen, die behouden hun liquiditeit en werkkapitaal. Zo kunnen ze een buffer aanhouden voor mindere tijdens óf juist investeren in hun onderneming. Een andere belangrijke reden waarom men graag kiest voor financial lease zijn de gunstige fiscale voordelen. U mag de btw terugvorderen van de belasting en het voertuig activeren op de bedrijfsbalans. Zodoende kunt u de winst drukken en hoeft u minder belasting te betalen. Anders dan met de meeste andere leasevormen is de auto of bedrijfswagen na afloop van de leaseperiode volledig uw bezit!

Uitleg over de vele voordelen van financial lease:

  • Totaal geen verrassingen: De looptijd staat vast en de rente blijft ongewijzigd tijdens de looptijd van uw leasecontract. Elke maand betaalt u een vast termijnbedrag.
  • Fiscaal voordeel: U plaatst de auto bij uw onderneming op de bedrijfsbalans. Zo kan u profiteren van allerlei fiscale voordelen waaronder investeringsaftrek.
  • Liquiditeit: Investeren in uw bedrijf zonder dat dit ten koste gaat van de liquiditeit!
  • Btw: U mag de btw terugvorderen als voorbelasting. Opgelet: U moet dan als ondernemer uiteraard btw-plichtig zijn en z.g. btw belaste prestaties verrichten.
  • Lagere maandtermijnen: Zelf heeft u ook een vinger in de pap aangaande de hoogte van de maandelijkse termijnen. Zo kan u deze verlagen door een aanbetaling te doen, uw huidige auto in te ruilen of een slottermijn in te stellen.
  • Starters en zzp'ers zonder jaarcijfers komen in aanmerking voor financial lease! U hoeft dan geen jaarcijfers te overleggen.
  • Goedkope vorm van leasen met de laagste rente.

 Leasevoorraad

financiallease voorraad

Financial Lease ZZP biedt u de grootste financiallease voorraad met enkel BTW auto's en bedrijfswagens. Het beste nationale autolease aanbod voor Occasion Lease of een nieuwe Financial Lease Auto 

Bekijk volledig leasevoorraad

 Lease calculator

Heeft u elders een occasion gevonden? Bereken het voordeligste Financial Leasetermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan!


Prijs vanaf

281,- p/m

 

Laatste nieuws

financial leaseadviseur